Sport/Autosport

Verstappen: 'Hopelijk hebben we ons lesje geleerd'

Door Van onze Telesportredactie

Max Verstappen

Max Verstappen

Reuters

Het vertrouwen bij het Formule 1-team van Red Bull is na het succesvolle weekeind in Sepang terug. Ook bij Max Verstappen.

Max Verstappen

Max Verstappen

Reuters

Vooruitkijkend op de GP van Japan toont Max Verstappen zich gereserveerd optimistisch. Volgens Red Bull-motorsportadviseur Helmut Marko heeft de auto inmiddels het beste chassis op de grid, zelf houdt hij zich iets meer op de vlakte.

"We hebben gaandeweg het seizoen enorme progressie geboekt, dat is waar. De auto voelt totaal anders aan dan bij de eerste race in Australië. Toen lagen we echt ver achter. Op sommige circuits bedroeg de achterstand meer dan een minuut zelfs. Als je dan kijkt waar we nu staan, is dat heel indrukwekkend. Maar ik ga nu niet vooraf zeggen dat we zondag weer voor de zege gaan. Ik heb altijd iets van: we zien wel. Eerst maar eens de juiste afstelling voor de auto zien te vinden. Dat is de ene keer lastiger dan de andere keer.”

Verstappen bewaart in elk geval fijne herinneringen aan Suzuka, het vaste testcircuit van Honda. Vorig jaar eindigde hij er achter wereldkampioen Nico Rosberg als tweede, nadat hij in de slotfase met een scherpe manoeuvre Hamilton achter zich had weten te houden. Of hij de Brit zondag opnieuw weet te kloppen, net als afgelopen zondag in Sepang?

Verstappen, met een lachje: "Ik temper vooraf graag de verwachtingen om vervolgens positief te verrassen. Liever zo dan andersom.”

Dat geldt ook voor volgend jaar.  "Hopelijk hebben we als team ons lesje geleerd en kunnen we komend jaar vanaf de eerste race meerijden voor de overwinning. Ik denk dat we op bepaalde vlakken volgens andere procedures moeten gaan werken. Bijvoorbeeld door de nieuwe auto eerder uit de windtunnel te halen en er daadwerkelijk mee te gaan rijden, daar leer je veel van. Ja, ik verwacht dat het beter zal gaan.”

Lees meer over