Sport/Autosport

Giovinazzi maakt F1-racedebuut bij Sauber

Wehrlein mag tóch niet starten

Pascal Wehrlein

Pascal Wehrlein

AFP

Sauber heeft wegens een opvallende reden de deelname van Pascal Wehrlein aan de Grand Prix van Australië teruggetrokken.

Pascal Wehrlein

Pascal Wehrlein

AFP

De Duitser is volgens het team en naar eigen zeggen niet fit genoeg om een raceafstand af te leggen in de nieuwe auto van het Zwitserse team. Dit ondanks het feit dat hij voorafgaand aan de eerste GP nog medisch goedgekeurd werd.

Negen weken geleden beleefde Wehrlein een bizarre crash tijdens de Race of Champions, een showevenement, waarbij hij zijn rug blesseerde. De jonge coureur moest daarop herstellen en de eerste testsessies in Barcelona laten schieten, maar kon vanaf de tweede reeks wel instappen.

Achterstand

Tijdens de vrije trainingen in Australië reed hij voor het eerst meer dan tien ronden op racetempo, wat hem zwaar viel. "Door de rugblessure kwam mijn fitnessprogramma op achterstand. Ik voel me niet comfortabel genoeg om een hele race te rijden", licht Wehrlein toe.

Ferrari's derde rijder Antonio Giovinazzi zal hem vanaf de derde vrije training vervangen, net als in de eerste tests op het circuit bij Barcelona. De Italiaan maakt daardoor zondag zijn Grand Prix-racedebuut.

Schrijf je nu ook in het Formule 1-spel GPPro van Telesport en maak kans op een reis voor twee personen naar de Grand Prix van Bahrein.

Lees meer over