Sport/Darts

Van Barneveld verliest van 'danser' 

Door Van onze Telesportredactie

Raymond van Barneveld op archiefbeeld.

Raymond van Barneveld op archiefbeeld.

ANP

Raymond van Barneveld ging zaterdag in de achtste finale van de World Series Finals onderuit tegen Dimitri Van den Bergh. De als vierde geplaatste Hagenaar verloor met 6-5. 

Raymond van Barneveld op archiefbeeld.

Raymond van Barneveld op archiefbeeld.

ANP

Barney noteerde een gemiddelde van 90.73 en drie 180'ers. De Belgische opponent van de Nederlander gooide met drie pijlen gemiddeld 102 en kwam tot vijf 180'ers. 

Voor Van den Bergh was het een zeer belangrijke zege. De 23-jarige wil niet alleen bekend staan om zijn dansjes bij zijn opkomst.

"Ik wil niet dat mensen me alleen maar kennen als Dimitri de danser. Ik wil dat ze me kennen als Dimitri de darter. Ik houd van dansen, maar darten is mijn werk en ik wil zover komen als mogelijk." 

In de kwartfinale staat Van den Bergh tegenover James Wade. De Engelsman is een voorbeeld voor hem. "Ik wil een darter als James worden. Een solide speler, die wedstrijden kan winnen nog voordat ze begonnen zijn", stelde de Belg cryptisch. 

Dimitri Van den Bergh komt op.

Dimitri Van den Bergh komt op.

Hollandse Hoogte

"Iedereen weet dat James een darter is die elk klein kansje dat je hem geeft meteen afstraft. Ik kijk uit naar onze wedstrijd. Wat er ook gebeurt, het is voor mij altijd een goed leermoment."

Uitslagen tweede ronde (zaterdag) James Wade (5) 6-5 Simon Stevenson  Dimitri Van den Bergh 6-4 Raymond van Barneveld (4)  Gerwyn Price (8) 6-5 Corey Cadby Gary Anderson (1) 6-1 Chris Dobey Peter Wright (3) 6-1 Justin Pipe Michael van Gerwen (2) 6-1 Max Hopp Daryl Gurney (6) 6-3 Simon Whitlock Rob Cross 6-5 Kyle Anderson (7)

Programma kwartfinale (zondag) James Wade (5) - Dimitri Van den Bergh Gary Anderson (1) -  Gerwyn Price Michael van Gerwen (1) - Rob Cross Daryl Gurney (6) - Peter Wright (3)

Lees meer over