Sport/Darts

Van Gerwen treft direct landgenoot op WK

Door Van onze Telesportredactie

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

PDC/Lawrence Lustig

Michael van Gerwen treft in de eerste ronde van het WK Darts direct een landgenoot.

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

PDC/Lawrence Lustig

Van Gerwen speelt tegen Christian Kist, en dat is niet het enige Nederlandse onderonsje in de eerste ronde. Jan Dekker, afgelopen weekend nog kwartfinalist bij de Players Championship Finals, treft Jelle Klaasen.

Vincent van der Voort wacht een pittige klus in de eerste WK-wedstrijd, Fast Vinnie neemt het op tegen Dave Chisnall. Raymond van Barneveld treft Richard North, terwijl Benito van de Pas op Steve West stuit. Jermaine Wattimena, de achtste Nederlander op het WK, neemt het op tegen Joe Cullen.

Wereldtitel

Van Gerwen veroverde vorig jaar zijn tweede wereldtitel door in de finale Gary Anderson te verslaan. Zijn eerste WK-winst boekte Mighty Mike in 2014, toen hij Peter Wright in de eindstrijd klopte.  

Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld

PDC/Lawrence Lustig

Raymond van Barneveld was vijf keer de beste van de wereld. Vier van die titels veroverde hij onder de vlag van de BDO, dat het afgelopen decennia is voorbijgestreefd door de PDC. Barney maakte in 2006 de overstap naar die laatste bond en won een jaar later direct het WK.

Phil Taylor

Ook recordhouder Phil Taylor was bij beide bonden de beste. Tweemaal veroverde The Power de BDO-titel, veertien keer kroonde hij zich tot kampioen van de PDC.

Phil Taylor

Phil Taylor

PDC/Lawrence Lustig

 

Lees meer over