Sport/Darts

'Ik was wel even klaar met Van Gerwen'

Door Van onze Telesportredactie

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

PDC/Lawrence Lustig

Jan Dekker verloor afgelopen weekend in de kwartfinale van de Players Championship Finals van Michael van Gerwen, en de Drent was blij dat de regerend wereldkampioen op het WK niet meteen als tegenstander uit de koker kwam rollen.

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

PDC/Lawrence Lustig

"Ik heb op het EK en gisteren (zondag, red.) nog tegen Michael gespeeld, dus ik ben blij dat ik hem nu niet meteen tref", reageerde Dekker lachend tegenover RTL7. "Ik was wel even klaar met Michael, haha. Jelle Klaasen is op papier een hele sterke speler, maar het had slechter gekund", is Dekker optimistisch over zijn kansen om de tweede ronde te bereiken. "De laatste drie maanden gaat het goed. Af en toe zit er weleens een slechte pot bij, maar over het algemeen zit het goed."

Jelle Klaasen neemt het in de eerste ronde op tegen Jan Dekker.

Jelle Klaasen neemt het in de eerste ronde op tegen Jan Dekker.

PDC/Lawrence Lustig

Beetje bang

Van Gerwen haakte met zijn reactie meteen in op de woorden van Dekker. "Christian Kist (op wie Mighty Mike in de eerste ronde stuit, red.) is een lastige tegenstander, al had ik liever Jan Dekker gehad. Ik hoorde net dat hij een beetje bang voor me was." Maar Van Gerwen kruist de degens dus met Kist. "Ik weet niet precies hoe het met zijn fysiek gesteld is, want hij heeft wat last van blessures gehad. Maar hij is zeker getalenteerd, dus ik moet van begin af aan scherp zijn."

Lees meer over