Sport/Darts

'Vanaf de eerste ronde al problemen op WK darts'

Door Van onze Telesportredactie

Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld

PDC/Lawrence Lustig

Raymond van Barneveld neemt het in de eerste ronde van het WK Darts op tegen Richard North. Een speler die de Hagenaar niet heel goed kent, maar waar hij wel voor op zijn hoede is.

Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld

PDC/Lawrence Lustig

"Vijf jaar geleden dacht ik bij het WK: We gaan een paar rondjes spelen en daarna komen we wellicht in de problemen", reageerde Barney tegenover RTL7. "Maar de problemen zijn er nu in de eerste ronde al", doelde Van Barneveld op het niveau dat in de loop der jaren steeds hoger is geworden.

'Toernooi in m'n hoofd'

"Het toernooi zit al twee, drie maanden in mijn hoofd", erkende de vijfvoudig wereldkampioen. "In de aanloop naar het WK train ik zeker drie tot vijf uur per dag. En ik ga weer wat demonstratietoernooien spelen in Engeland. Dat heb ik vorig jaar ook gedaan en dat is me goed bevallen", aldus Van Barneveld, die vorig jaar in de halve finale strandde tegen de latere wereldkampioen Michael van Gerwen.

Vincent van der Voort wacht een pittige klus in zijn eerste wedstrijd, hij moet afrekenen met Dave Chisnall. "Een zware loting, maar hij is ook niet in de vorm van zijn leven", ziet Van der Voort kansen. "Maar het is ook weer een mooie kans om een geplaatste speler naar huis te gooien", zegt Fast Vinnie, die nog niet verder kijkt. "Chisnall is als achtste geplaatst, dus daar kijk ik nog maar niet voorbij, haha."

Benito van de Pas

Benito van de Pas

PDC/Lawrence Lustig

Kerst

Benito van de Pas wacht in de eerste ronde een duel met Steve West, en ook Big Ben heeft een doel voor ogen. "Ik wil graag terugkomen na de Kerst", aldus de 24-jarige Tilburger, die niet klaagde over de loting. "Vorig jaar had ik twee relatief onbekende spelers in de eerste twee wedstrijden, en de kans dat je dat twee jaar achter elkaar hebt is erg klein."

Lees meer over