Sport/Darts

'Phil Taylor moet discussies vermijden'

Door Van onze Telesportredactie

Phil Taylor tijdens de World Matchplay.

Phil Taylor tijdens de World Matchplay.

Hollandse Hoogte

Voormalig topdarter Rod Harrington waarschuwt Michael van Gerwen & co voor Phil Taylor. 

Phil Taylor tijdens de World Matchplay.

Phil Taylor tijdens de World Matchplay.

Hollandse Hoogte

Harrington, zelf in 1995 verliezend finalist bij het WK darts, denkt dat Taylor een serieuze kandidaat is voor de wereldtitel. De 57-jarige Engelsman werd in zijn glorieuze loopbaan zestien keer wereldkampioen, voor het laatst in 2013. "Hij heeft het spel, de statistieken spreken voor hem en hij stopt ermee. Als hij niet wint, maakt het niet uit, want hij heeft al zestien keer de titel gepakt", aldus Harrington tegenover Sky Sports.

"Als hij net zo goed is als tijdens de World Matchplay, zou het een droomafscheid zijn voor Taylor", vervolgde Harrington. Bij de World Matchplay zegevierde The Power met vlekkeloos spel. "We mogen hem niet afschrijven, maar hij moet wel exceptioneel darts laten zien om de finale te bereiken."

Taylor lijkt de laatste tijd af en toe op oorlogspad te zijn. In zijn interviews uit hij regelmatig harde kritiek op de concurrentie. Onverstandig, denkt Harrington. "Het enige dat hij moet doen is ontspannen blijven, en niet betrokken raken bij disuccies. Phill stopt ermee, dus hij moet de focus bij zichzelf leggen. Als hij kwaad wordt, ontstaat er vaak een vormdip."

Het WK begint op 14 december. Taylor treft in de eerste ronde Chris Dobey, een groot talent. 

 

 

 

 

 

 

Lees meer over