Sport/Darts

Cross: 'Ongelooflijk mooi compliment van Barney'

Door Van onze Telesportredactie

Rob Cross

Rob Cross

PDC

Rob Cross is onder de indruk van het compliment dat hij kreeg van Raymond van Barneveld.

Rob Cross

Rob Cross

PDC

'Barney' noemde Rob Cross de nieuwe Phil Taylor en die belofte lijkt de 27-jarige Engelsman dit WK darts steeds meer in te lossen. In een thriller met Dimitri van den Bergh kwam Cross met 4-1 voor, zag de Belg terugkeren tot 4-4, om toch nog veerkracht te tonen en zich met een 5-4 zege te verzekeren van een plek in de halve finales.

"Dat Barney me met Phil vergelijkt, is een ongelooflijk mooi compliment. Phil is de beste darter aller tijden, maar ik ben daar nog heel ver van weg. Ik kom net kijken, moet gewoon met beide benen op de grond blijven staan en laten zien dat ik dit niveau kan blijven vasthouden", zo voelde de Britse WK-debutant zich enigszins ongemakkelijk onder de lovende woorden.

Voltage

Om daadwerkelijk in de voetsporen van Taylor te treden, zal de voormalige elektricien, die naar de bijnaam Voltage luistert, de komende jaren moeten grossieren in prijzen. En dat zal niet gemakkelijk zijn, want de druk van de Britse media en het dartspubliek gaat onnoemelijk groot zijn.

Taylor was jarenlang bijkans onklopbaar en is met onder andere zestien wereldtitels de meest succesvolle darter aller tijden. Met zijn afscheid laat The Power een peperdure erfenis achter voor de nieuwe generatie darters in Engeland.

Met Michael van Gerwen als de nieuwe dartskoning, hoopt men aan deze kant van Het Kanaal dat diens 'regeerperiode' van met name de Engelse 'kroonprins' Cross op veel oppositie kan rekenen.