Sport/Darts

Cross meteen gretig: 'Er komt nog veel meer aan'

Door ANP

Rob Cross

Rob Cross

Screenshot

Rob Cross, de nieuwe wereldkampioen darts, was na zijn indrukwekkende winst in de finale (7-2) lyrisch over zijn dertig jaar oudere tegenstander Phil Taylor.

Rob Cross

Rob Cross

Screenshot

De zestienvoudige wereldkampioen nam na een historische loopbaan in Londen afscheid van de wedstrijdsport. "Zo'n briljante speler als hij zullen we nooit meer zien", zei de nieuwe Britse dartsheld.

Ouwe dag

"Ik heb veel aan hem te danken. Ik wilde zó graag nog één keer tegen hem spelen. Dat is gelukt bij dit WK. In het jaar dat hij zijn eerste wereldtitel veroverde, werd ik geboren. Een mooi toeval. Phil heeft ontzettend veel voor de dartssport betekend. Hopelijk gaat hij genieten van een heerlijke ouwe dag."

En ondanks dat hij met een finaleplaats al ver boven verwachting presteerde, wilde Cross ook de finale koste wat kost winnen. "Ik had zoveel agressie in me zitten", verklaarde hij tegenover RTL 7. "En ik speelde ook goed vandaag, maar het was nog niet mijn A-game. Er komt nog meer aan", toonde de kersvers wereldkampioen zich meteen weer gretig.

Nummer 1

"Dat alles mogelijk is, heb ik dit jaar wel bewezen. Maar nu wil ik de absolute nummer 1 van de wereld worden."

Lees meer over