Sport/Darts

Afgedroogde Taylor: 'Ik ga nog steeds een fortuin verdienen'

Door Van onze Telesportredactie

Phil Taylor

Phil Taylor

AFP

Phil Taylor is na zijn nederlaag in de WK-finale tegen Rob Cross dan wel afgezwaaid als profdarter, maar gaat zeker niet volledig met pensioen

Phil Taylor

Phil Taylor

AFP

'The Power' wil op commercieel gebied actief blijven. "Ik ga nog steeds een fortuin verdienen, dat ik dan weer bij mijn andere fortuin leg", grapte de 16-voudig wereldkampioen. 

Cricket

"Maar ik gooi vanaf nu geen serieuze wedstrijden meer. Dat lijkt me geweldig, ik wil echt gaan genieten. Van tennis bijvoorbeeld of cricket. Ik ben nog nooit bij zo'n andere sportwedstrijd geweest, maar daar krijg ik nu alle tijd voor. Het is mooi geweest. Dit is voor mij het juiste moment om te stoppen. Anderen moeten mijn rol nu gaan overnemen in het darten, bijvoorbeeld Rob Cross. Jongens als Michael van Gerwen, Gary Anderson en Peter Wright zullen het gaan merken dat hij nu ook aan de top staat."

Taylor was lovend over zijn 'erfgenaam'. "Hij lijkt op mij. Rob is heel erg gemotiveerd. Hij wil leren en steeds maar weer beter worden. Hij wil winnen en speelt niet puur om het geld. De concurrentie heeft er een 'beest' bij."

Lees meer over