Sport/Darts

Jubileumtitel Van Gerwen na rumoer in finale

Michael van Gerwen is even niet blij.

Michael van Gerwen is even niet blij.

PDC

Michael van Gerwen heeft zaterdagavond een indrukwekkend jubileum behaald. De Brabantse darter (28) boekte zijn 100ste individuele toernooizege: de UK Open Qualifier Two.

Michael van Gerwen is even niet blij.

Michael van Gerwen is even niet blij.

PDC

Van Gerwen, die op weg naar de finale onder meer Peter Wright klopte, was in de eindstrijd te sterk voor Darren Webster. Demolition Man begon prima aan zijn partij tegen de nummer 1 van de wereld en brak zijn opponent al in de eerste leg. Twaalf pijlen van Mighty Mike later stond het echter weer 1-1.

In de vijfde leg, bij een stand van 2-2, vond er een opvallend incident plaats. Bij het uit het bord halen van zijn darts viel één van de pijlen van Webster op de grond. Volgens Van Gerwen voordat de Engelsman hem aanraakte en in dat geval zou de score niet moeten tellen. De scheidsrechter dacht daar anders over en de toernooidirecteur moest er aan te pas komen om uitsluiting te geven. Die besloot dat de score telde.

Het maakte uiteindelijk weinig uit, want Van Gerwen pakte de leg en ook de twee die daarop volgden: 5-2. Webster kon nog één keer op het scorebord komen, maar daarna maakte Mighty Mike het duel af: 6-3.

Overigens kreeg Van Gerwen na afloop van het duel alsnog gelijk van de organisatie. Tijdens de wedstrijd was niet mogelijk om de beelden snel terug te kijken, maar achteraf bleek de Nederlander het goed gezien te hebben.

Ook zaterdag deed zich al een merkwaardig incident voor tijdens de eveneens door Van Gerwen gewonnen UK Open Qualifier One. Tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis ging zijn opponent te lijf.

De twee toernooizeges leveren de Brabander in totaal 22.000 euro aan prijzengeld op.

Bekijk meer van