Sport/Darts

Van Gerwen verliest eerste Premier League-duel

Michael van Gerwen verliest van Peter Wright.

Michael van Gerwen verliest van Peter Wright.

Hollandse Hoogte

Michael van Gerwen heeft zijn eerste nederlaag in de Premier League geleden. De Brabander ging met 5-7 ten onder tegen Peter Wright.

Michael van Gerwen verliest van Peter Wright.

Michael van Gerwen verliest van Peter Wright.

Hollandse Hoogte

Van Gerwen begon de wedstrijd en won zijn eerste leg meteen, maar daarna liet Snakebite zien dat hij vastberaden was om er een serieuze wedstrijd van te maken. De Schot maakte gelijk, brak Van Gerwen in de derde leg en eiste ook de vierde leg voor zich op.

170-finish

De tussensprint van Wright maakte wat in Mighty Mike los, want de Nederlander won de vijfde en zesde leg en kwam terug tot 3-3. Ook de zevende leg had Van Gerwen binnen moeten halen, maar waar de Brabander faalde, bracht Wright middels een 116-finish de stand op 3-4. Ook de achtste leg ging naar de Schot, waarna Van Gerwen via een magistrale 170-finish de stand op 4-5 bracht.

Wright schreef de tiende leg op zijn naam, waardoor hij zich van minimaal een punt verzekerde en Van Gerwen het eerste puntenverlies van deze Premier League toebracht. Bijna had Wright al in de elfde leg de volle twee punten voor zich opgeëist, maar de Schot miste dubbel 16, waarna Van Gerwen de achterstand tot 5-6 verkleinde.

Het bleek uitstel van executie voor de Nederlander, die de twaalfde leg verloor en zo zijn eerste puntenverlies in de Premier League moest slikken.

Cross hard onderuit

Eerder op de avond won Michael Smith met 7-4 van Daryl Gurney. Wereldkampioen Rob Cross ging opnieuw hard onderuit. Simon Whitlock was met liefst 7-1 te sterk, waardoor Cross puntloos onderaan staat in de Premier League.

Bekijk meer van