Sport/Darts

Programma derde speelronde Premier League

Van Gerwen: 'Ik wil terugslaan met zege'

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

PDC

Michael van Gerwen heeft tijdens de derde speelronde in de Premier League Darts donderdag in Newscastle iets recht te zetten na zijn nederlaag van vorige week tegen Peter Wright. Makkelijk zal het niet worden. Hij treft namelijk tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson. "Ik wil terugslaan met een overwinning", stelt hij.

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

PDC

"Het zal tegen Gary zeker niet makkelijk worden", vervolgt Van Gerwen. "Wij spelen altijd goede partijen tegen elkaar. Daarnaast is het een confrontatie die de fans graag zien."

Van Gerwen sloeg afgelopen weekeinde drie UK Open Qualifiers over. Na twee speelronden in de Premier League bezet de Brabander nu een vijfde plek, maar hij wil zo snel als mogelijk weer de koppositie innemen. "Ook al is het nog vroeg in de competitie, voor mij is het heel belangrijk om te winnen. De enige positie die voor mij telt is de eerste plek", aldus Mighty Mike op zijn eigen website. 

Programma derde ronde Premier League: Mensur Suljovic - Michael Smith Daryl Gurney - Gerwyn Price Peter Wright - Rob Cross Gary Anderson - Michael van Gerwen Simon Whitlock - Raymond van Barneveld

Lees ook: - Wright: 'Ik heb Van Gerwen afgestraft' - Koude handen nekken Van Gerwen: 'Ik stond te stuntelen' - Van Gerwen verliest eerste Premier League-duel