Sport/Darts

Peter Wright kan in de finale spanning niet aan en mist 6 kansen op eindzege

Van Gerwen wint Premier League op krankzinnige wijze

Door Van onze Telesportredactie

Michael van Gerwen klopt de gebroken Peter Wright.

Michael van Gerwen klopt de gebroken Peter Wright.

Lawrence Lustig/PDC.jpg

Michael van Gerwen heeft op zelden vertoonde wijze de eindzege in de Premier League geprolongeerd. 

Michael van Gerwen klopt de gebroken Peter Wright.

Michael van Gerwen klopt de gebroken Peter Wright.

Lawrence Lustig/PDC.jpg

De titelverdediger gooide er in 02 Arena een formidabele comeback uit tegen Peter Wright: 11-10 zege. De 28-jarige Nederlander boekte zijn derde eindzege en kan bovendien 300.000 euro bijschrijven op zijn bankrekening.

Wright mist kans op kans

Wright zal de komende maanden nog weleens wakker schrikken van het duel in Londen. De 47-jarige Schot kreeg namelijk zes wedstrijdpijlen om te winnen, maar miste telkens. De blijdschap was groot bij Van Gerwen, terwijl Wright wel door de grond kan zakken.

Lees ook op Telesport.nl:

- Van Gerwen: 'Zo heb ik nog nooit gewonnen' - Wright kan nederlaag niet bevatten - Darters in Premier League naar Berlijn

Van Gerwen miste veel dubbels en stond bij de pauze op een 3-7 achterstand. Wright, die onlangs Van Gerwen al met 6-0 verpletterde in de finale European Darts Grand Prix, deed wel wat hij moest doen. De 46-jarige Schot was scorend beter en benutte bovendien de dubbels op de juiste momenten. 

Magnifieke comeback

In het tweede gedeelte kwam Van Gerwen sterk terug, maar kreeg Wright bij een 10-9 stand zes pijlen op de winst. De nummer drie van de wereld kon de druk echter niet aan en zag Van Gerwen een leg later toeslaan.

Wright was in de halve finale in een bizar duel ontsnapt tegen Phil Taylor. Van Gerwen liep in de slotfase van een close duel weg bij Gary Anderson. Voor de Brabander was het zijn derde zege in de eindstrijd van de prestigieuze dartscompetite. In 2013 en 2016 won Van Gerwen de eindstrijd van Phil Tayor. In 2014 en 2015 bleken respectievelijk Raymond van Barneveld en Gary Anderson te goed.

 

Lees meer over