Sport/Darts

Nederlander wil titel prolongeren bij World Grand Prix

Van Gerwen richt pijlen op Schot

Door Van onze Telesportredactie

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

ANP

Michael van Gerwen hoopt komende week zijn titel bij de World Grand Prix te verdedigen. 

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

ANP

De 28-jarige Nederlander zegevierde in 2012, 2014 en 2016 in Dublin, en wil zijn titel in de hoofdstad van Ierland dus voor de eerste keer te prolongeren. Vorig jaar klopte hij Gary Anderson in de finale: 5-2 in sets. 

In de eerste ronde neemt Van Gerwen het op tegen John Henderson. De 44-jarige Schot is de nummer 32 van de wereld. Raymond van Barneveld treft in zijn openingspartij Kyle Anderson uit Australië. Jelle Klaasen stuit op de sterke Engelsman, Dave Chisnall. Benito van de Pas krijgt te maken met Cristo Reyes, de beste Spaanse darter ter wereld.

Het toernooi begint komende zondag. De finale is een week later. De World Grand Prix is het enige toernooi, waar met een dubbel gestart dient te worden. 

De hele loting

Michael van Gerwen (1) - John Henderson Alan Norris - Justin Pipe Raymond van Barneveld (8) - Kyle Anderson Steve Beaton - Rob Cross Dave Chisnall (5) - Jelle Klaasen Robert Thornton - Kim Huybrechts Adrian Lewis (4) - Daryl Gurney Joe Cullen - Darren Webster Gary Anderson (2) - Richard North Simon Whitlock - Christian Kist Michael Smith (7) - Gerwyn Price Benito van de Pas - Cristo Reyes Mensur Suljovic (6) - Ian White Steve West - James Wade Peter Wright (3) -  Stephen Bunting Mervyn King - Ronny Huybrechts