Sport/Darts

Van Gerwen: 'Voor mij onwaardig'

Door Van onze Telesportredactie

Archieffoto: Michael van Gerwen

Archieffoto: Michael van Gerwen

PDC

"Ik ben geen robot en ik doe mijn stinkende best. Ik moet goed analyseren waar het aan ligt. Dit mag gewoon niet gebeuren", reageerde Michael van Gerwen na zijn verrassende nederlaag in de eerste ronde van de World Grand Prix.

Archieffoto: Michael van Gerwen

Archieffoto: Michael van Gerwen

PDC

Van Gerwen won het prestigieuze toernooi in 2012, 2014 en 2016. John Henderson was verantwoordelijk voor de uitschakeling van de 28-jarige titelverdediger. "Ik ben professioneel genoeg om dit op te lossen en dat zal ik ook zeker doen", vervolgde de kwetsbare Mighty Mike.

"Ik kan alleen mezelf de schuld te geven. De dubbels gingen goed met ingooien, maar in de wedstrijd vielen ze totaal niet", stelde Van Gerwen. Extra lastig, aangezien bij de World Grand Prix een leg moet worden geopend met een 'dubbel-in'.  "Natuurlijk gaat het zelfvertrouwen dan iets naar beneden. Je moet zoeken naar andere dubbels. Wat heb ik staan te kranten."

Het verlies kwam hard ook bij de regerend wereldkampioen. "Ik was denk ik veel beter dan hem. De dubbels lieten me in de steek. Wat moet ik eraan toevoegen? Gewoon treurig. Voor mij onwaardig. Al heeft hij het ook gewoon goed gedaan."

 

Lees meer over