Sport/Schaatsen

Kramer: 'Ik heb me goed weten te revancheren'

Door Van onze Telesportredactie

Sven Kramer

Sven Kramer

ANP

Sven Kramer verzekerde zich donderdagavond van een startbewijs voor de 10 kilometer op de Olympische Spelen, en was daarmee toch wel enigszins opgelucht.

Sven Kramer

Sven Kramer

ANP

"Er zijn maar twee plekken beschikbaar, dus je weet het nooit", zei Kramer tegenover de NOS. De Fries revancheerde zich voor zijn matige optreden afgelopen dinsdag in Thialf op de 5000 meter, waar hij tweede werd achter Bob de Vries.

"Ik heb de knop makkelijk kunnen omzetten, want er zat 48 uur tussen. En linksom of rechtsom, deze 10 kilometer moest goed zijn. Ik heb me goed weten te revancheren en echt leeg gereden, maar ik heb het gevoel dat er nog meer in zit. Ergens zit nog een versnelling, maar daar kan ik nog niet bij. Ik moet scherpe ritten, daar word ik beter van."

Op de tribune leefde Kramers vriendin Naomi van As hartstochtelijk mee. "Ze was zenuwachtiger dan ik en wilde eigenlijk niet komen kijken", lachte Kramer. "Natuurlijk was er bij mij ook twijfel. Die is er altijd, anders wordt het monotoon, sluipt er gemakzucht in en dat kan niet in topsport."

 

Lees meer over

POPULAIRE VIDEO'S