Sport/Schaatsen

Kramer: 'Ik heb met ze gesproken'

Door Van onze Telesportredactie

Sven Kramer

Sven Kramer

AFP

Sven Kramer is door telecombedrijf KPN benaderd om na de Olympische Spelen in Pyeongchang van volgend jaar voor de nieuw op te richten schaatsploeg te komen rijden.

Sven Kramer

Sven Kramer

AFP

"Ik heb met ze gesproken", bevestigt Kramer. "Maar na de Spelen is iedereen zonder contract, dus iedereen denkt na. Voor mij is het voorlopig nog niet aan de orde. Ik focus me eerst volledig op Pyeongchang en hou daarna alle opties open", aldus de Fries, die nu nog onder contract staat bij Lotto-Jumbo.

Jac Orie, de coach van Lotto-Jumbo, is op zijn beurt niet te spreken over het feit dat KPN nu al schaatsers benadert voor de periode na de Spelen. "Ik kan me voorstellen dat er interesse is voor mijn schaatsers, maar de timing vind ik heel bijzonder. Ik zie het als een potentieel risico. Ik heb een goedlopende ploeg en zit helemaal niet op verstoringen van buitenaf te wachten.”

KPN is momenteel hoofdsponsor van de schaatsbond KNSB, maar dat contract loopt volgend jaar zomer af. KPN wil de bond nog wel blijven ondersteunen, maar gedacht wordt aan een halvering van de bijdrage van vijf miljoen euro die nu jaarlijks wordt overgemaakt.

Het telecombedrijf wil na de Winterspelen stoppen als hoofdsponsor en heeft haar pijlen nu gericht op een eigen schaatsploeg.

 

 

Lees meer over