Sport/Schaatsen

Derde marathonzege voor Schouten

Door ANP

Simon Schouten wint nipt.

Simon Schouten wint nipt.

Neeke Wassenbergh

ALKMAAR - Simon Schouten heeft zaterdag in Alkmaar zijn derde zege van het seizoen behaald in de KPN Marathon Cup. De stayer uit Andijk was in de tiende wedstrijd Niels Mesu en Sjoerd den Hertog te snel af in een spannende eindsprint. Mats Stoltenborg bleef leider in het klassement.

Simon Schouten wint nipt.

Simon Schouten wint nipt.

Neeke Wassenbergh

Het verschil na 125 ronden tussen Schouten en Mesu in Alkmaar bedroeg volgens de officiële tijdwaarneming tweeduizendste van een seconde. ,,Ach, transpondertijden zeggen ook niet altijd alles. Ik zag op de streep wel dat de winst voor mij was'', reageerde Schouten na afloop laconiek.

Mesu was ook overtuigd van de zege van Schouten en feliciteerde hem vlot. ,,Het verbaast me dat het verschil met de transponders zo klein was. Zelf had ik meteen al het idee dat ik zag dat Schouten had gewonnen'', liet de nummer twee weten.

Bij de vrouwen zegevierde Francesca Lollobrigida. De Italiaanse klopte in de massasprint Irene Schouten en Elma de Vries, die leidster bleef in het algemeen klassement. Voor Lollobrigida was het dit seizoen alweer haar vijfde zege in de KPN Marathon Cup. Ze won ook al vier keer in de Vierdaagse.

Lees meer over