Sport/Tennis

Goffin maakt Belgen trots

Door ANP

David Goffin bedankt het publiek.

David Goffin bedankt het publiek.

AFP

David Goffin heeft zich geplaatst voor de Nitto ATP Finals, het eindejaarstoernooi waaraan de beste acht tennissers van het afgelopen jaar deelnemen.

David Goffin bedankt het publiek.

David Goffin bedankt het publiek.

AFP

Goffin, die de eerste Belg is die zich kwalificeerde in het enkelspel voor het 48 jaar oude toernooi, treft vanaf 12 november in Londen de nummer één van de wereld Rafael Nadal, zesvoudig kampioen Roger Federer, de debutanten Alexander Zverev en Grigor Dimitrov en Dominic Thiem en Marin Cilic, die eerder al deelnamen aan het prestigieuze toernooi.

Goffin verloor donderdag in Parijs weliswaar in de derde ronde van de Fransman Julien Benneteau, maar concurrent Lucas Pouille ging eveneens onderuit. ,,Ik had me liever geplaatst dankzij een overwinning en Lucas is bovendien een vriend van me, maar ik ben er toch heel blij mee'', reageerde de 26-jarige Belg.

Voor het achtste ticket komt nog een aantal tennissers in aanmerking, onder wie de Argentijn Juan Martin del Potro, de Spanjaard Pablo Carreño en de Amerikaan John Isner.

Het deelnemersveld voor het dubbelspel staat al vast. Onder de geplaatste koppels bevinden zich Jean-Julien Rojer en zijn Roemeense tennispartner Horia Tecau. Zij wonnen het toernooi in 2015.

Lees meer over