Sport/Tennis

Goffin: 'Frankrijk de favoriet in Daviscup'

Door ANP

David Goffin

David Goffin

AFP

De Franse tennissers gelden als favoriet voor de finale van de Daviscup, maar tegenstander België beschikt met David Goffin over de man in vorm.

David Goffin

David Goffin

AFP

De 26-jarige Belg haalde afgelopen bij de ATP World Tour Finals in Londen de finale, mede dankzij een verrassende zege op Roger Federer. "Op papier ben ik de best geklasseerde, maar ik weet maar al te goed dat dit niets zegt in de Daviscup", zei Goffin in Lille. "Hier kunnen tennissers boven zichzelf uitstijgen."

Goffin, die in Londen in de finale moest buigen voor Grigor Dimitrov, staat zevende op de wereldranglijst. De hoogst geklasseerde Fransman is Jo-Wilfried Tsonga op de vijftiende plek. "Dit is onze tweede finale in drie jaar tijd", zegt Goffin, die twee jaar geleden met België moest buigen voor Groot-Brittannië (1-3).

"Maar de Franse ploeg heeft veel meer ervaring. Ze spelen thuis, iedereen hier is tegen ons. Frankrijk heeft al vaak de Daviscup gewonnen en is dus de favoriet. Maar wij gaan uit van onze eigen kracht", aldus de Belg, die niet voor niets de tekst 'Impossible is nothing' (niets is onmogelijk) op zijn shirt had staan.

Lees meer over