Sport/Tennis

Noah verrast met Gasquet in finale Daviscup

Door ANP

Richard Gasquet

Richard Gasquet

AFP

LILLE - De Franse bondscoach Yannick Noah heeft een opvallende keuze gemaakt voor de finale van de Daviscup tegen België.

Richard Gasquet

Richard Gasquet

AFP

Noah geeft Richard Gasquet de voorkeur boven Nicolas Mahut, die doorgaans een sterk dubbelkoppel vormt met Pierre-Hugues Herbert. In de finale van het landentoernooi op het hardcourt in het Stade Pierre-Mauroy in Lille staat Gasquet echter op zaterdag aan de zijde van Herbert.

Lucas Pouille opent de eindstrijd namens Frankrijk vrijdagmiddag tegen de Belgische kopman David Goffin, die afgelopen week de finale haalde bij de ATP World Tour Finals in Londen. De tweede enkelpartij gaat tussen Jo-Wilfried Tsonga, de Franse nummer één, en Steve Darcis. België stelt zaterdag Ruben Bemelmans en Joris De Loore op in het dubbel. De Loore krijgt de voorkeur boven Arthur De Greef. Voor zondag staan de partijen Tsonga - Goffin en Pouille - Darcis op het programma, al kunnen de coaches nog wijzigingen doorvoeren.

De Franse tennissers jagen op hun tiende Daviscup. België hoopt de enorme trofee voor het eerst te winnen, na verloren finales in 1904 en 2015. Goffin en zijn landgenoten moesten twee jaar geleden in de eindstrijd met 3-1 buigen voor de Britten van kopman Andy Murray.

Frankrijk heeft als locatie opnieuw gekozen voor het voetbalstadion van Lille, waar het drie jaar geleden ook al de finale tegen Zwitserland speelde. Aan één kant van het stadion is een hardcourtbaan aangelegd over het gras. Op de omliggende tribunes, die deels tijdelijk zijn neergezet, is plek voor 27.000 toeschouwers.

Lees meer over