Sport/Tennis

Tennislegende weer Zwitsers sportman van het jaar

Kinderen Federer snappen prijs voor hun vader niet

Door ANP

Roger Federer en Rafael Nadal.

Roger Federer en Rafael Nadal.

AFP

BERN - Tennisser Roger Federer is voor de zevende keer uitgeroepen tot sportman van het jaar in Zwitserland.

Roger Federer en Rafael Nadal.

Roger Federer en Rafael Nadal.

AFP

De 36-jarige Federer kreeg tijdens de verkiezing bijna 37 procent van de stemmen. Mountainbikekampioen Nino Schurter eindigde als tweede met 26 procent, skiër Beat Feuz met ruim 15 procent als derde.

De kinderen van Federer begrepen weinig van de onderscheiding van de Zwitser, zo verklapte hij. De vader van twee tweelingen (twee meisjes van 8 en twee jongens van 3) verklapte: "Mijn kinderen zieden tegen mij:  'Waarom kun je een prijs winnen. vanavond? Rafa (Nadal, red.) is toch nummer één?'"

Federer stond vorig seizoen lang aan de kant met een knieblessure, maar hij kwam dit jaar sterk terug. De Zwitserse tennismeester won onder meer de Australian Open en Wimbledon, waarmee hij zijn aantal grandslamtitels uitbreidde naar negentien. Hij meldde zich in het spoor van zijn aloude rivaal Nadal, nummer één van de wereld, ook weer aan de top van de wereldranglijst.

Federer werd in 2003, 2004, 2006, 2007, 2012 en 2014 ook al gekozen tot sportman van het jaar in Zwitserland. Bij de vrouwen ging de prijs naar skiester Wendy Holdener. Het Zwitserse voetbalelftal, dat zich via de play-offs kwalificeerde voor het WK, werd uitgeroepen tot beste sportploeg. Severin Lüthi, de coach van Federer, mag zich de beste trainer van het land noemen.

 

 

Lees meer over