Sport/Tennis

Bertens en Haase opnieuw de besten van het jaar

Door Willem Held

Kiki Bertens met Betty Stöve.

Kiki Bertens met Betty Stöve.

Rias Immink

Kiki Bertens en Robin Haase zijn opnieuw gekozen tot de beste tennissers van het jaar. In Rotterdam ontving Bertens de Betty Stöve Schaal uit handen van de naamgeefster. Haase kreeg voor de vierde keer in zijn loopbaan de Richard Krajicek Award.

Kiki Bertens met Betty Stöve.

Kiki Bertens met Betty Stöve.

Rias Immink

De twee door Telesport in het leven geroepen prijzen werd uitgereikt in het Topsportcentrum van Rotterdam, net voor aanvang van de finales van het NK Tennis.

Haase werd door de vakjury en het publiek gekozen boven de genomineerden Jean-Julien Rojer (die toch de US Open-titel veroverde) en het Nederlands Davis Cup, dat naar de wereldgroep promoveerde. Bertens was samen genomineerd met Richel Hogenkamp en Arantxa Rus, maar de uitverkiezing van de Nederlandse nummer één was bepaald niet verrassend.

Tijdens die bijeenkomst ontving Ryan Nijboer de Zwarte Tulp, de prijs van de Nederlandse tennisbond voor het Talent van het Jaar. Diede de Groot werd uitgeroepen tot beste rolstoeltennisser van 2017 en kreeg de Esther Vergeer Award uit handen van de naamgeefster.

Lees meer over