Sport/Tennis

Federer begint met soepele zege

Door ANP

Roger Federer

Roger Federer

EPA

PERTH - Roger Federer heeft zijn eerste partij van het nieuwe seizoen omgezet in een overwinning. De 36-jarige Zwitser begon het toernooi om de Hopman Cup in Perth zaterdag met een soepele zege op de Japanner Yuichi Sugita: 6-4 6-3. Federer, die groots werd onthaald in de Australische stad, had de winst in een uurtje binnen.

Roger Federer

Roger Federer

EPA

Net als afgelopen jaar begint de winnaar van negentien grandslamtitels zijn seizoen bij de Hopman Cup, het toernooi voor gemengde landenteams. Federer vormt het Zwitserse koppel met Belinda Bencic. Tijdens de vorige editie eindigden ze in de groep als tweede achter Frankrijk, dat vervolgens de titel pakte door de Verenigde Staten in de finale te verslaan.

Een paar weken na de Hopman Cup schreef Federer de Australian Open op zijn naam. De Zwitserse veteraan bekroonde daarmee toen zijn terugkeer na een lange blessureperiode.

Kei Nishikori

De Japanner Kei Nishikori heeft zijn rentree opnieuw moeten uitstellen. De winnaar van elf ATP-titels zou over ruim een week meedoen aan het toernooi van Sydney, maar de organisatie meldde zaterdag via Twitter dat Nishikori zich heeft afgemeld. De 28-jarige Japanner trok zich onlangs ook al terug voor het ATP-evenement van Brisbane, dat op oudejaarsdag begint.

Nishikori moest al in augustus een punt achter zijn seizoen zetten vanwege een blessure aan zijn rechterpols. Hij bleek een pees te hebben gescheurd en moest een operatie ondergaan. Nishikori zakte tijdens zijn absentie uit de top tien van de wereldranglijst en is nu de mondiale nummer 22.

De Aziaat wilde zich in Brisbane en Sydney voorbereiden op de Australian Open, maar inmiddels is het hoogst onzeker of Nishikori over twee weken wel kan meedoen aan het eerste grandslamtoernooi van het jaar.

Lees meer over