Sport/Tennis

Kerkhove naar beslissende ronde

Door Willem Held

Lesley Kerkhove op archiefbeeld.

Lesley Kerkhove op archiefbeeld.

JAN-WILLEM DE LANGE

Lesley Kerkhove heeft op slagvaardige wijze de beslissende ronde bereikt van het kwalificatietoernooi van de Australian Open.

Lesley Kerkhove op archiefbeeld.

Lesley Kerkhove op archiefbeeld.

JAN-WILLEM DE LANGE

Ze speelde wegens de aanhoudende regen in een hal tegen de hoger geklasseerde Sloveense Tamara Zidansek en wist in twee overtuigende sets te winnen: 6-4, 6-2.

Kerkhove moet in Melbourne nu nog één horde nemen om het hoofdtoernooi te bereiken. Morgen (zondag) volgt de allesbeslissende wedstrijd tegen de Russische Anna Kalinskaya, de nummer 161 van de wereld. Kerkhove staat zelf als nummer 175 op de wereldranglijst genoteerd.

,,Het was geen makkelijke voorbereiding,’’, sprak ze in Melbourne over de gang van zaken in de aanloop naar de tweede ronde. ,,Maar iedereen zat in hetzelfde schuitje.’’

Vrijdag werd de wedstrijd wegens de regen afgelast en vandaag hoorde ze drie kwartier voor het moment van aanvang de ze binnen moest spelen tegen Zidansek.

,,Dat was niet in mijn nadeel’’, gaf Kerkhove toe. ,,Ik had ook al hier binnen getraind, dus de omschakeling was niet zo groot. Maar we horen hier natuurlijk buiten te spelen.’’ 

Later op de zaterdag komt ook Bibiane Schoofs nog in actie voor de tweede ronde van het kwalificatietoernooi. Ook zij speelt indoor.

Robin Haase, Richel Hogenkamp en Kiki Bertens zijn in Melbourne rechtstreeks geplaats voor het hoofdtoernooi van de Australian Open dat maandag begint.

 

 

Lees meer over