Sport/Tennis

Ook Schoofs naar beslissende ronde kwalificaties

Door Willem Held

Bibiane Schoofs is nog één zege verwijderd van deelname aan het hoofdtoernooi van de Australian Open.

Na Lesley Kerkhove heeft ook Bibiane Schoofs zich geplaatst voor de beslissende kwalificatieronde van de Australian Open. Dankzij een overtuigende zege op de veel hogergeplaatste Britse Naomi Broady speelt ze morgen om een plek in het hoofdschema: 7-6 (5), 6-2.

Schoofs staat als nummer 202 van de wereld genoteerd en werd op het nippertje toegelaten tot het plaatsingstoernooi. Maar daarin heeft ze inmiddels – met solide en tactisch sterk spel- twee zeges geboekt. De Servische Ivana Jorovic is het laatste obstakel op weg een debuut in het hoofdschema van een grandslamtoernooi.

Haar tweede duel werd niet in de stralende Australische zomerzon gespeeld, maar in een sfeerloze hal in een verre uithoek van Melbourne Park. Door de aanhoudende regen waren de kwalificatiewedstrijden naar binnen verplaatst. Pas om negen uur ’s avonds(Australische tijd) mocht Schoofs eindelijk de baan op. 

,,Het waren lastige dagen’’, zei Schoofs die anderhalve dag op haar tweede partij had moeten wachten wegens de regen. ,,Je blijft jezelf steeds maar weer opladen en voorbereiden, maar dat wordt steeds moeilijker. Je moet wachten en je kunt gewoon niks. Nee, ik vond het niet erg om binnen te spelen. Het maakt me gewoon niet uit waar ik speel.’’

,,Ik ga nu even genieten van deze overwinning en dan een plan maken voor de wedstrijd morgen’’, vervolgt Schoofs. ,,Ik was als één van de laatsten geaccepteerd dit toernooi en heb niet veel te verliezen. Elke wedstrijd is hier is een bonus. Ik had van dit meisje in november nog verloren, dus zo logisch was het niet dat ik dit kon winnen.

Schoofs, die inmiddels 29 jaar oud is, stond één keer eerder in de beslissende ronde van een kwalificatietoernooi voor een major. Lachend: ,,Dat is al even geleden, op Wimbledon in 2012.’’    

 

 

Lees meer over