Sport/Tennis

Nederlandse is desondanks klaar voor 'mooi gevecht op vrijdag'

Bertens: 'Mijn benen waren niet echt goed'

Kiki Bertens wordt behandeld aan haar been.

Kiki Bertens wordt behandeld aan haar been.

EPA

Kiki Bertens was niet helemaal tevreden met haar niveau in de tweede ronde van de Australian Open, maar uiteraard wel met de uitslag. Ze straalde van oor tot oor, na de overwinning in twee sets op de Amerikaanse Nicole Gibbs.

Kiki Bertens wordt behandeld aan haar been.

Kiki Bertens wordt behandeld aan haar been.

EPA

"Vaak was er alleen maar opluchting na een overwinning, maar nu is er vooral blijdschap", zei ze bij het vallen van de avond op Melbourne Park. "Nu kan ik hier even echt van genieten."

Rust er wellicht minder druk op haar schouders dan vorig jaar? "Dat denk ik eigenlijk wel. We proberen het toch allemaal wat relaxter te benaderen. Natuurlijk zijn we wel keihard aan het trainen, maar we zijn ook vaak ontspannen." 

Over haar spel in de wedstrijd tegen Gibbs was ze niet helemaal tevreden. "Ik had in de eerste set wel wat breakpoints tegen, maar mijn service hield me vandaag overeind. Ik was niet heel sterk vandaag, want ik voelde toch wel wat spanning vanwege het idee dat dit een heel mooie kans was om hier de derde ronde te halen. Dat sloeg vooral wat op mijn benen. Die waren niet echt goed. Na die eerste set viel er wat spanning van me af en ging het makkelijker."

Kiki Bertens loopt tevreden van het veld.

Kiki Bertens loopt tevreden van het veld.

EPA

Toch werd Bertens tussen de eerste en de tweede set nog even aan haar bovenbeen behandeld: "Bij 3-2 in de tiebreak schoot er iets in mijn hamstring bij de tweede service. Ik wist niet hoe erg het was en liet het maar meteen intapen. Daarna voelde ik het nog wel bij de service, maar lopen was geen probleem. Dus ik zie ook geen probleem over twee dagen." 

Bertens speelt in de volgende ronde tegen de wereldtopper Caroline Wozniacki. "Ze is een erg goede speler en ik heb ook nog nooit van haar gewonnen", aldus Bertens. "Ze blijft altijd knokken en gaat door tot het laatste punt. Dat maakt haar gewoon heel goed. Maar ik ga van die wedstrijd genieten en ik ga er gewoon voor. Ik ben klaar voor een mooi gevecht op vrijdag."

Lees meer over