Sport/Tennis

Wozniacki gewoonweg te sterk voor Bertens

Door Willem Held

Kiki Bertens (r.) feliciteert Caroline Wozniacki.

Kiki Bertens (r.) feliciteert Caroline Wozniacki.

Reuters

Ze tenniste bij vlagen uitstekend, maar het mocht niet zo zijn. Kiki Bertens heeft in de derde ronde van de Australian Open niet voor een stunt kunnen zorgen door wereldtopper Caroline Wozniacki te verslaan. Op de late Australische avond was de rappe dame uit Denemarken toen het er echt op aan kwam gewoonweg te sterk: 6-4, 6-3.

Kiki Bertens (r.) feliciteert Caroline Wozniacki.

Kiki Bertens (r.) feliciteert Caroline Wozniacki.

Reuters

De nummers 2 en de 32 van de wereldranglijst betraden pas om 22.53 uur (plaatselijke tijd) de grote Rod Laver Arena. Dat had alles te maken met de lengte van de wedstrijd tussen de lokale held Nick Kyrgios en de Fransman Jo-Wilfried Tsonga. Daarna bleef lang niet iedereen meer zitten voor het duel tussen de twee Europese blondines, maar toch was het stadion nog goed gevuld.

Bertens (26) was gedwongen risico te nemen, want Wozniacki (27) maakt erg weinig fouten als het aankomt op lange rally’s. Bovendien is de Deense gespecialiseerd in het overnemen van aanval, want ze kan heel knap uit de hoek komen als ze onder druk wordt gezet.

Matig begin

Na een matig begin, met een break in de tweede game, werd het in eerste set nog knap spannend. Bertens knokte terug na een 3-0 achterstand, kreeg eindelijk wat 'vrije punten' op haar service en brak Wozniacki terug in negende game. Maar ze verzuimde op 5-5 te komen, omdat haar opslag opeens weer haperde en haar tegenstander weigerde in die cruciale fase ook maar iets cadeau te doen. Bertens verloor de tiende game van de eerste set (haar eigen servicegame) zonder een punt te maken.

Dat tikje werkte door in de beginfase van set nummer twee, want weer verloor Bertens haar eerste service en dat bleef haar achtervolgen. Bij 5-3 was de tweede set een kopie van de eerste. Wozniacki weigerde echter dit keer haar opslaggame in te leveren en serveerde zichzelf met veel moeite naar de vierde ronde. Bertens maakte nog drie matchpoints onschadelijk en kreeg vier breakpoints. Maar bij het vierde matchpoint moest ze zich overgeven. Toen was het 20 over 12 in de Australische nacht.

Geen slecht gevoel

Bertens zal na deze nederlaag zo snel mogelijk koers zetten richting Europa, maar hoeft Australië beslist niet met een slecht gevoel te verlaten. Ze won bij haar eerste toernooi in Brisbane de dubbeltitel (samen met Demi Schuurs) en haalde nog nooit een derde ronde bij de Australian Open. Door die laatste prestatie zal Bertens (ranking 32) weer wat gaan stijgen op de wereldranglijst.

Lees meer over