Sport/Tennis

Federer over Ahoy: 'Wat een heerlijke sfeer'

Door Van onze Telesportredactie

Roger Federer maakt zijn entree in Ahoy.

Roger Federer maakt zijn entree in Ahoy.

ANP

"Wat een heerlijke sfeer", reageerde Roger Federer na zijn overwinning op de Belgische qualifier Ruben Bemelmans in de eerste ronde van het ABN Amro-tennistoernooi in Rotterdam.

Roger Federer maakt zijn entree in Ahoy.

Roger Federer maakt zijn entree in Ahoy.

ANP

Federer is klaar voor zijn volgende tegenstander.  "Ja, ik weet dat ik twaalf keer van Philipp Kohlschreiber hebben gewonnen, maar misschien wordt nummer dertien morgen wel een ongeluksgetal voor mij. Ik heb als junior veel spelers onderschat, maar dat doe ik al heel lang niet meer.’’ De winnaar van de Australian Open verkeert nog steeds in grote vorm en neemt bij een halve finaleplek zelfs de nummer één positie op de wereldranglijst van Rafael Nadal over.

Federer is in elk geval is niet naar de lage landen afgereisd om cadeautjes te geven, zo bleek bij zijn eerste optreden in het tot de nok toe gevulde sportpaleis Ahoy. Ruim tienduizend liefhebbers genoten kort van een krachtige Federer-show. De zwoegende Bemelmans wist met pijn en moeite drie games te winnen en had na 47 minuten zijn lesje al geleerd: 6-1 en 6-2.

Lees ook: - Vliegende start van Federer

 

 

Lees meer over