Sport/Tennis

Rosmalen: Haase nu tegen Tomic

Bernard Tomic

Bernard Tomic

Getty Images

ROSMALEN - Robin Haase neemt het in de tweede ronde van het Libéma Open op tegen Bernard Tomic. Het duel wordt op het centercourt gespeeld.

Bernard Tomic

Bernard Tomic

Getty Images

De Australische tennisser won dinsdag zijn openingspartij van de Amerikaan Kevin King: 6-4 6-2. Haase rekende een dag eerder af met de Kroaat Ivo Karlovic.

De 25-jarige Tomic is de nummer 181 van de wereld. Haase staat op de 44e positie. De twee tennissers troffen elkaar één keer eerder. Haase was twee jaar terug bij het graveltoernooi van Boekarest in drie sets te sterk voor Tomic. De wedstrijd begint niet voor 14.30 uur.

Bertens

Tallon Griekspoor meldde zich dinsdag af met een blessure, waardoor Haase de enige overgebleven Nederlander in het hoofdtoernooi is. De 31-jarige Hagenaar bereikte in 2015 de halve eindstrijd. In 2016 en 2017 strandde hij al in de eerste ronde.

Bibiane Schoofs verschijnt om 11.00 uur als eerste op de hoofdbaan op het Autotron. De dertigjarige Gelderse neemt het in de tweede ronde op tegen de Servische Aleksandra Krunic. Na die wedstrijd is het op centercourt de beurt aan Arantxa Rus, die de als eerste geplaatste Amerikaanse Coco Vandeweghe treft.

Naast Haase, Schoofs en Rus bereikte ook Kiki Bertens de tweede ronde in Rosmalen. De huidige nummer 21 op de wereldranglijst voor vrouwen komt donderdag weer in actie en speelt dan tegen de Belgische Kirsten Flipkens. Bertens en Flipkens vormen in het dubbelspel in Rosmalen een koppel.

 

 

Bekijk meer van