Sport/Tennis

Rojer stunt in dubbelspel en staat in finale

Groot Nederlands succes bij US Open

Door Van onze Telesportredactie

Jean-Julien Rojer

Jean-Julien Rojer

Screenshot

De Nederlandse dubbelspecialist Jean-Julien Rojer, en zijn Roemeense dubbelpartner Horia Tecau staan in de finale van de US Open.

Jean-Julien Rojer

Jean-Julien Rojer

Screenshot

In de halve eindstrijd stuntten de Wimbledon-kampioenen van 2015 tegen het Australisch/Finse duo John Peers en Henri Kontinen. In drie sets kregen Rojer en Tecau het als eerste geplaatste duo eronder: 1-6, 7-6 (5) en 7-5.

Na een snelle eerst set kwamen Rojer en zijn Roemeense partner  er in de tweede set beter in. Een dubbele fout van Peers hielp het tweetal in de tiebreak in het zadel. In de derde set gaven de 36-jarige tennisser uit Willemstad en Tecau eerst nog een break voorsprong uit handen, maar vervolgens werd de zege wel binnengesleept. 

Trots

In de beslissende set zorgde Rojer met een prachtige actie meteen voor een break voorsprong. Nadat Rojer en Tecau op 3-1 een kans hadden laten liggen op een tweede break, leverden ze zelf hun service in. De beslissing viel in de elfde game, waarna Rojer het op eigen service afmaakte. "Ik ben trots op hoe we hebben gevochten'', zei de geboren Antilliaan.

In de finale stuiten Rojer en Tecau op Feliciano Lopez en Marc Lopez. De Spanjaarden klopten de broers Mike en Bob Bryan: 3-6, 6-4 en 6-4.

Lees meer over