Sport/Tennis

Svitolina en Wozinacki trekken zich terug

Door ANP

Elina Svitolina

Elina Svitolina

AFP

Titelverdedigster Caroline Wozinacki en de Oekraïense tennisster Elina Svitolina hebben zich donderdag teruggetrokken uit het WTA-toernooi van Hongkong.

Elina Svitolina

Elina Svitolina

AFP

De als derde gerangschikte Deense heeft te veel last van een elleboogblessure. Haar tegenstandster Lizette Cabrera heeft zich nu zonder te spelen geplaatst voor de kwartfinales.

De als eerste geplaatste Svitolina kampt met problemen aan haar rechterbeen en meldde zich daarom af voor haar partij in de tweede ronde tegen Nicole Gibbs. De Amerikaanse kreeg zo een vrije doortocht naar de kwartfinales.

Wozniacki en Svitolina lijken geen risico te willen nemen met het oog op de WTA Finals van eind deze maand in Singapore.

Na het afhaken van Svitolina en Wozniacki en de vroege uitschakeling van de als tweede geplaatste Amerikaanse veterane Venus Williams is de top drie al uit het toernooi verdwenen.

Maria Sjarapova

Maria Sjarapova heeft donderdag de kwartfinales bereikt van het tennistoernooi in de Chinese stad Tianjin. De Russin rekende in de tweede ronde met 7-5 6-3 af met de Poolse Magda Linette. In haar eerste partij had Sjarapova al de als negende geplaatste Roemeense Irina-Camelia Begu verslagen.

Sjarapova, die sinds eind april weer actief is op de WTA Tour na haar schorsing wegens doping, doet met een wildcard mee aan het Chinese toernooi. Vorige week werd ze in Peking in de derde ronde uitgeschakeld door de Roemeense Simona Halep, die zichzelf aan kop van de wereldranglijst nestelde door daar de finale te halen.

Lees meer over