Sport/Voetbal

KNVB-partner BTSW onderuit bij rechtbank

Door Van onze Telesportredactie

Hans van Breukelen

Hans van Breukelen

ANP

Het door Hans van Breukelen bij de KNVB geïntroduceerde bureau BTSW van zijn relatie Rini Stoutjesdijk, dat zich richt op psychologische hulpverlening en coaching, heeft bakzeil gehaald bij de rechtbank Amsterdam.

Hans van Breukelen

Hans van Breukelen

ANP

BTSW eiste een verbod op publicatie van het boek ’Ik was gek van geluk’, dat onderzoekster Carine Damen schreef over sektes in Nederland. In een van de hoofdstukken wordt tot in detail beschreven welke foute praktijken plaatshebben bij een bureau in Zeeland. Damen noemt in haar boek het bureau BVS in plaats van BTSW. Maar het is duidelijk dat de sekteleider in dat hoofdstuk alle gelijkenissen vertoont met Stoutjesdijk.

De rechter heeft in een tussenvonnis bepaald dat Damen haar boek (te lezen op transparanteteksten.nl) mag verveelvoudigen en heeft alle vorderingen van BTSW en Stoutjesdijk afgewezen. Damen hoeft ook geen rectificatie in De Telegraaf te plaatsen, zoals Stoutjesdijk had geëist.

De KNVB besloot na publicaties in Telesport om alle banden met BTSW te verbreken. Stoutjesdijk vindt het de schuld van Damen dat hij contracten bij de KNVB en andere deals misliep.

Lees meer over