Sport/Wielrennen

'Nee, spannend was het niet'

Gouden machtsvertoon Van der Poel

Door Van onze Telesportredactie

Mathieu Van Der Poel ongenaakbaar over de finish

Mathieu Van Der Poel ongenaakbaar over de finish

Hollandse Hoogte

Mathieu van der Poel heeft zijn favorietenrol op het EK glansrijk waargemaakt. De Nederlandse veldrijder was zondagmiddag oppermachtig in het Tsjechische Tabor.

Mathieu Van Der Poel ongenaakbaar over de finish

Mathieu Van Der Poel ongenaakbaar over de finish

Hollandse Hoogte

Al na tien minuutjes was de 22-jarige Van der Poel er alleen vandoor. De enige coureur die enigszins kon volgen was landgenoot Lars van der Haar die het zilver greep. Zijn achterstand op de kersverse Europees kampioen bedroeg 22 seconden. De Belgische titelverdedger Toon Aerts greep het brons. 

De Europese titel stond nog niet op de erelijst van Van der Poel. Het was pas de derde keer dat er om gestreden werd. Het eerste jaar nam hij niet deel. Vorig jaar werd Van der Poel tweede.

"Nee, spannend was het niet, maar dat vond ik niet erg'', vertelde Van der Poel bij de NOS. "Het is een rondje dat mij ongelooflijk goed ligt. Ik heb hier als sinds de junioren nooit verloren. Mede dankzij de balken en de plaats waar ze liggen.''

Van der Poel roemde Van der Haar. "Hij bleef wel druk zetten, maar ik weet dat ik met die balken in het voordeel ben en meteen erna trok ik steeds door.'' Wereldkampioen Wout van Aert, normaal gesproken zijn grootste concurrent, ontbrak in Tabor. De Belg koos voor een trainingsstage. "Jammer'', vond Van der Poel, die begin februari in Valkenburg bij de WK Van Aert wel zal treffen.

Lees meer over