Sport/Wielrennen

Concurrentie Van der Poel moppert: 'Geen beginnen aan'

Door Van onze Telesportredactie

van der Poel (m) blijft maar winnen.

van der Poel (m) blijft maar winnen.

Hollandse Hoogte

En dat was nummer 19 van het seizoen. Op het voormalige Formule 1-circuit van Zolder etaleerde ‘Matje’ van der Poel weer dat de verkoudheid die hem een week geleden parten speelde op de citadel van Namen, tot het verleden behoort.

van der Poel (m) blijft maar winnen.

van der Poel (m) blijft maar winnen.

Hollandse Hoogte

VDP maakte er tijdens de zevende wereldbekercross in Belgisch Limburg een one-man-show van en reed de rest van het veld compleet op een hoop, wereldkampioen Wout Van Aert incluis. Die moest in de slotfase zelfs toestaan dat Laurens Sweeck hem achterhaalde en in de sprint om de tweede plaats klopte.

,,Geen beginnen aan’’, mopperde Van Aert, die in de tweede ronde nog een mooie middag tegemoet leek te gaan. In die fase nam hij vrij eenvoudig een zevental seconden voorsprong op Van der Poel. De 22-jarige Nederlander repareerde die ‘schade’  evenwel moeiteloos voordat de finishlijn weer was gepasseerd, om tijdens de volgende omloop Van Aert op een koekje van eigen deeg te trakteren. Hij sloeg een gaatje van tien tellen en bouwde die in het verdere verloop van de koers spelenderwijs uit tot bijna een minuut.

,,Ik had niet verwacht dat de verschillen zo groot zouden uitvallen, omdat het een snelle cross was en in de andere categorieën alles dicht bij elkaar bleef’’, vertelde VDP, die de voorbije week de Waasland-veldrit in Sint-Niklaas liet schieten.

,,Ik heb drie dagen in bed gelegen om te herstellen, want ik was echt wel ziek en heb geen komedie gespeeld. Het was een goede beslissing voor Sint-Niklaas af te zeggen’’, besloot de jongste Van der Poel, voor wie de eindzege in de wereldbeker lonkt.

Er zijn nog twee wedstrijden te rijden: op 21 januari in het Franse Nommay, een week later is de laatste bij hem om de hoek, in Hoogerheide. ‘Poeleke’ heeft negentig punten meer dan Van Aert: 535 punten om 445 voor de Vlaming.

Lees meer over