Sport/Wielrennen

Later beslissing over Tour de France

Dumoulin bevestigt: Giro in 2018

Door Van onze Telesportredactie

Tom Dumoulin keert volgend jaar terug in de Giro.

Tom Dumoulin keert volgend jaar terug in de Giro.

AFP

Tom Dumoulin rijdt in 2018 opnieuw de Giro d'Italia. 

Tom Dumoulin keert volgend jaar terug in de Giro.

Tom Dumoulin keert volgend jaar terug in de Giro.

AFP

Sunweb, de werkgever van de Sportman van het Jaar, heeft vrijdag bevestigd wat Telesport vorige week al schreef. "Tom gaat naar de Giro voor het klassement. Na de Ronde van Italië gaan we zijn prestaties analyseren en pas dan beslissen we of hij ook de Tour rijdt'', aldus een woordvoerder van de ploeg. Tijdens de teampresentatie van Sunweb, volgende week in Berlijn, volgt een nadere toelichting.

Dumoulin werd dit jaar de eerste Nederlander ooit die de roze trui mee naar huis mocht nemen. In de 100e editie van de Ronde van Italië klopte hij Nairo Quintana en Vincenzo Nibali. De 27-jarige Limburger was ijzersterk in de bergen, hij pakte op Oropa zelfs een ritzege, en was bovendien oppermachtig in de tijdritten. Eentje won hij er, in de ander moest hij alleen Jos van Emden voor zich dulden. 

Monte Zoncolan

Na zijn Giro-zege leek het logisch dat Dumoulin in 2018 voor een klassement in de Tour de France zou kiezen, maar met slechts 31 individuele kilometers tegen de klok is het parcours niet naar zijn zin. 

De Giro start op 4 mei met een korte tijdrit door Jeruzalem, gevolgd door twee ritten in Israël. De eerste van acht aankomsten bergop ligt in de zesde etappe tegen de flanken van de Etna. In de veertiende etappe volgt de aankomst op de beruchte Monte Zoncolan. In de slotweek, meteen na de derde rustdag, is de lange individuele tijdrit over 34,5 kilometer. De slotrit voert op 27 mei door Rome.

De Tour begint zaterdag 7 juli.

Lees meer over