Sport/Wielrennen

Boogerd: 'Groenewegen kan ook Kittel aan'

Door Van onze Telesportredactie

Dylan Groenewegen wordt gehuldigd als ritwinnaar.

Dylan Groenewegen wordt gehuldigd als ritwinnaar.

ANP

Michael Boogerd is maandag in zijn column in TELESPORT vol lof over Dylan Groenewegen, met wie hij in het seizoen 2015 nog samenwerkte bij Roompot.

Dylan Groenewegen wordt gehuldigd als ritwinnaar.

Dylan Groenewegen wordt gehuldigd als ritwinnaar.

ANP

De sprinter van LottoNL-Jumbo schreef zondag historie door de slotrit van de Tour de France op zijn naam te schrijven. Hij klopte op de Champs-Élysées in Parijs onder meer elfvoudig ritwinnaar André Greipel, groenetruidrager Michael Matthews en Alexander Kristoff, die in het verleden de Ronde van Vlaanderen op zijn naam schreef.

"Natuurlijk had Groenewegen geluk dat de tot dusver bijna ongenaakbare Marcel Kittel enkele dagen eerder moest opgeven, maar dat is ieder jaar zo. Er zijn altijd sprinters die eerder naar huis gaan. Zoals je in het klassement ook ziet dat er kanshebbers afvallen. Je hoort nu ook niemand zeggen dat Froome de Tour heeft gewonnen dankzij de opgaves van Porte en Valverde", aldus Boogerd. 

Bekijk ook op telesport.nl: - 'Mooier kun je niet winnen' - Ontlading enorm na triomf Groenewegen - Ajax feliciteert Amsterdammer Groenewegen - Groenewegen: 'Iedereen de mond gesnoerd'

"Nee, Groenewegen kan in mijn ogen iedereen op de Champs-Élysées aan. Ook Marcel Kittel. Zeker met zo’n machtssprint die Dylan in Parijs vanaf 300 meter heeft laten zien. Nu werd hij ook al als een van de favorieten gezien, terwijl rappe mannen als Greipel, Bouhanni, Kristoff, Matthews en Boasson Hagen er ook nog bij zaten. Ondanks de druk maakte hij het perfect af."

Lees HIER de gehele column van Michael Boogerd die maandag in TELESPORT staat. 

Michael Boogerd

Michael Boogerd

De Telegraaf

 

Lees meer over