Sport/Wielrennen

Dumoulin klaar voor Ardennen: 'Koers moet zwaar zijn'

Door Raymond Kerckhoffs

Tom Dumoulin

Tom Dumoulin

AFP

Tom Dumoulin is klaar voor een Ardennenoffensief richting Houffalize. De zesde etappe in de BinckBank Tour is de koninginnerit. Al is de finale niet zo zwaar als twee jaar geleden, toen Tim Wellens in de stromende regen een fantastische coupe pleegde. Ook nu zijn de weersomstandigheden slecht.

Tom Dumoulin

Tom Dumoulin

AFP

"Voor mij had de organisatie nog wel wat meer heuvels in het parcours kunnen leggen”, gaf Dumoulin eerlijk aan. "Het is een lastige rit, maar niet super lastig. Voor mij moet de koers zwaar zijn. Misschien moeten we met de ploeg dan opnieuw zorgen voor een harde wedstrijd.”

In de rit door de Limburgse heuvels trok Team Sunweb op zo’n twintig kilometer van de streep het peloton al helemaal uit elkaar. Diverse klassementsrenners werden op achterstand gereden, maar konden later nog terug komen. Al was bijvoorbeeld leider Stefan Küng een van de grote verliezers van de rit.

Jammer

"Het was jammer dat er nog mannen terug konden komen”, vervolgde Dumoulin. "Ook Lars Boom zat in eerste instantie niet in de eerste groep en uiteindelijk wint hij wel de rit en neemt hij de leiderstrui over. Ook mannen als Greg van Avermaet en Philippe Gilbert hadden we op achterstand kunnen rijden. Helaas wisten zij de kloof ook nog eens te overbruggen. We hebben attractief gekoerst en de wedstrijd mooi gemaakt, maar uiteindelijk draait het om winnen.”

Met een derde plaats in het klassement na vijf ritten heeft Dumoulin nog alle vooruitzichten op de eindzege in de BinckBank Tour. "Ik sta er goed voor. We gaan nog met een select groepje klassementsrenners de Ardennen en Vlaamse heuvels in. Verder weet ik dat de ploeg sterk is.”

Lees meer over