Sport/Wielrennen

Limburger ijzersterk op slotdag

Dumoulin pakt eindzege in BinckBank Tour

Door Van onze Telesportredactie

Tom Dumoulin

Tom Dumoulin

Telesport

Tom Dumoulin heeft op de slotdag van de BinckBank Tour zijn leidende positie weten te behouden. De aanvankelijk minieme voorsprong op zijn belangrijkste concurrent Tim Wellens bleef overeind. Daarmee sloot de 26-jarige Limburger de meerdaagse rittenkoers door Nederland en België als winnaar af. De dagzege ging naar de Belg Jasper Stuyven.

Tom Dumoulin

Tom Dumoulin

Telesport

De benen van Dumoulin waren op de laatste dag ijzersterk. In de laatste etappe eindigde op de slotklim zelfs als derde. In de sprint achter winnaar Stuyven werd hij alleen geklopt door Phillippe Gilbert, maar bleef hij bijvoorbeeld Peter Sagan voor.

Wellens beleefde een slecht slotstuk. Zijn achterstand op Dumoulin was slechts vier seconden, maar uiteindelijk moest hij in het algemeen klassement toch zeventien tellen toegeven. Dumoulin is de opvolger van Niki Terpstra die de koers vorig jaar, toen nog onder de naam Eneco Tour, won. "We hadden alles onder controle en gelukkig waren mijn benen vandaag goed", reageerde Dumoulin direct na zijn eindzege.

Eerder dit seizoen schreef Dumoulin al Nederlandse wielergeschiedenis door de Giro d'Italia te winnen. Het laatste hoofddoel van dit jaar volgt in september, wanneer hij tijdens de WK wielrennen vol inzet op de wereldtitel bij het tijdrijden.

Lees meer over