Sport/Wielrennen

Kelderman naar ziekenhuis na val in China

Door Raymond Kerckhoffs

Wilco Kelderman

Wilco Kelderman

Raymond Kerckhoffs

Wilco Kelderman is na een massale valpartij in de Tour of Guangxi met een wond aan zijn arm afgevoerd naar het ziekenhuis. Op zo’n zes kilometer van de streep op een klim vond er een valpartij plaats waar zo’n dertig renners bij betrokken waren. Volgens anderen lag het tempo toen rond de zeventig kilometer.

Wilco Kelderman

Wilco Kelderman

Raymond Kerckhoffs

,,Er was geen ontkomen aan”, vertelde ploegmaat Albert Timmer van Team Sunweb die ook bij de val betrokken was. ,,We waren juist bezig om Wilco goed af te zetten voor de drie kilometer lange slotklim. Hij wilde daar nog eens vol knallen om een goed resultaat neer te zetten. Er waren meer treintjes die naar voren wilden. Ineens lag iedereen op de grond.”

Volgens andere renners maakte iemand van Astana een vreemde manoeuvre. ,,Het was jeu-des-boules”, aldus Lars Boom die ternauwernood kon remmen. ,,Als je op dat moment in de voorste rijen rijdt, kun je geen kans meer op. Remmen heeft dan ook geen zin.”

In de val zou Kelderman met zijn arm klem zijn geraakt tussen het frame en zijn wiel.

,,De wond is hier gedicht, na thuiskomst zal er nog nader onderzoek volgen'', liet ploegarts Anko Boelens weten. ,,Een blessure van deze aard is na een week of twee genezen.''

De zege ging zondag naar Tim Wellens, die Bauke Mollema wist te kloppen.

Lees meer over