Nieuws/Tech

Nokia Android verslaat Lumia 1020 in browsertest

Door door onze redactie

Volgens geruchten presenteert Nokia volgende maand zijn eerst Android toestel tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Het toestel is al opgedoken in een browser performance test en verslaat opmerkelijk genoeg Nokia’s vlaggenschip toestel de Lumia 1020.

Het blijft vooralsnog gokken waardoor een goedkopere telefoon beter uit de test komt dan een duur toestel. Het kan zijn dat Android op een budgettelefoon soepeler draait dan Windows Phone op een high-end toestel, maar ook de lagere schermresolutie van het Android toestel zal een rol spelen.

Eerder al lekten de specificaties uit voor de Nokia X die lange tijd onder de codenaam ‘Normandy’ door het leven ging. Het toestel zou uitgerust worden met een 4 inch WVGA scherm, processor met twee kernen en een 5 megapixel camera, zo meldt GSM Arena. Verder zou het toestel draaien op een uitgeklede versie van Android 4.4 KitKat. Daardoor zou het geen Google certificering ontvangen, wat inhoudt dat er geen Google diensten, zoals de Play Store, op verschijnen.