Nieuws/Tech
1013135
Tech

Twitter wil gebruikers iets verkopen

Twitter is van plan om op korte termijn gebruikers de mogelijkheid te geven om vanaf de dienst zelf producten of diensten te kopen. Hiervoor sluit het binnenkort een overeenkomst met betaaldienst Stripe, zo meldt Recode.net.

Het idee achter de dienst is dat gebruikers hun betaal- en adresgegevens via Stripe kunnen koppelen aan een Twitter-profiel. Vervolgens kunnen adverteerders op de dienst producten aanbieden, die zonder de dienst te verlaten direct zijn aan te schaffen.

Volgens Recode heeft Twitter de afgelopen jaren al enkele malen nieuwe commerciële mogelijkheden ontwikkeld, om ze vervolgens in de prullenbak te gooien. Zo heeft het ondermeer ooit de mogelijkheid ontworpen om geld naar andere gebruikers te sturen, maar besloot op het laatste moment dit toch niet in te bouwen. Er bleek te weinig draagvlak binnen het bedrijf ervoor te zijn.

Nu Twitter beursgenoteerd is, heeft het echter ook verplchtingen aan aandeelhouders, waarvan de belangrijkste is om geld te verdienen. In de afgelopen jaren is het hier niet zo goed in geweest, en dus moeten er manieren verzonnen worden om brood op de plank te krijgen.

Details over hoe een aankoop via Twitter precies in zijn werk zal gaan, zijn nog onbekend. Wellicht dat het bedrijf wil inhaken op bijvoorbeeld tv-series waarbij tijdens de uitzending gerelateerde merchandise wordt aangeboden.