Nieuws/Tech
1013498
Tech

Google Now in nieuwe versie Chrome-browser

Softwaregigant Google heeft zijn Now-dienst nu ook geïntegreerd in zijn Chrome-webbrowser. Dat blijkt uit de nieuwste testversie van het programma.

Google Now is bedoeld als digitale assistent die informatie geeft nog voordat de gebruiker er naar zoekt. Zo geeft het automatisch weersomstandigheden aan, maar ook hoe de verkeerssituatie op weg naar een bepaalde plek is. De dienst leert doordat de gebruiker Google-diensten gebruikt. Zoekt hij bijvoorbeeld naar een adres op Google Maps, dan laat Google Now direct zien hoe lang de rit zou duren. Ook kan het in emaildienst Gmail kijken naar bijvoorbeeld vliegtickets of bestelde pakketjes, waarna de vluchttijden en geplande levering getoond worden.

Tot nu toe was de dienst enkel te gebruiken met een Android-smartphone of -tablet. Met de Canary-versie van Chrome (waarmee het bedrijf allerlei nieuwe foefjes en mogelijkheden test voordat het deze in de uiteindelijke versie verwerkt) zijn nu ook Google Now-suggesties te zien. Dat wijst erop dat het bedrijf de dienst op relatief korte termijn zal toevoegen aan de reguliere, stabiele versie van de browser.