Nieuws/Tech
1099926
Tech

Google Glass rivaal met betere specs

De revolutionaire Google Glass bril is nog maar net in een gelimiteerde oplage verschenen of de eerste concurrent heeft zich al gemeld. Tijdens de Computex beurs in Taiwan toonde het bedrijf Oculon Optoelectronics een gelijksoortig apparaat met een beter scherm, langere batterijduur en lager prijskaartje dan de digibril van Google.

De slimme bril van Oculon beschikt over een 720p HD scherm, een dual-core Cortex A9 processor, een 2100 mAh batterij en een 5 megapixel camera. Verder zijn aan boord botgeleide speakers, microfoon , bluetooth, wifi en optioneel een mobiele verbinding. Ook zegt de maker dat de bril ten tijde van de lancering spraakherkenning en gebaarbesturing zal ondersteunen.

De website Laptop Magazine heeft de Glass rivaal op de beurs in handen gehad en was onder de indruk van het apparaat. De bril voelde heel licht en het oogstuk hing comfortabel voor het rechteroog en er was goed doorheen te kijken.

Oculon wil de bril de komende maanden in productie gaan nemen en hoopt er een prijskaartje aan te hangen van zo’n $500, maar dat hangt af van de productiekosten. Oculon is een OEM en zal de slimme bril daarom niet onder zijn eigen naam op de markt brengen. In plaats daarvan verkoopt het de gadget aan verschillende partijen die het onder hun eigen naam kunnen verkopen.

Naast een bril met één scherm, werkt Oculon ook aan een bril met aan beide kanten een scherm.