Nieuws/Tech
1099976
Tech

Nieuwe vorm van nieuwsconsumptie doodsteek Reader

Google Reader wordt op 1 juli offline gehaald. Volgens Google moet dat omdat de dienst simpelweg niet meer genoeg gebruikt wordt. Dat komt op zijn beurt weer doordat internetgebruikers tegenwoordig op een andere manier nieuws consumeren.

Tegenover gadgetblad Wired heeft de zoekgigant laten weten dat mensen tegenwoordig meer via sociale media hun nieuws binnenhalen. "Gebruikers met smartphones consumeren de hele dag door nieuws in kleine happen - dat vervangt de oude manier van nieuwsconsumptie waarbij tijdens het ontbijt en aan het einde van de dag rustig alles wordt doorgenomen," aldus Richard Gringras, hoofd van de afdeling Nieuws en Sociale Producten bij de softwaregigant.

In plaats van Reader, waar gebruikers een constante stroom van berichten van al hun favoriete nieuwsbronnen kunnen zien, probeert Google nu nieuws naar voren te laten komen in andere producten zoals zijn sociale netwerk Google+ en de mobiele digitale assistent Google Now. Het bedrijf denkt genoeg over zijn gebruikers te weten dat het nuttige suggesties kan doen met betrekking tot interessante berichten op nieuwssites.

De vraag is echter of de duizenden mensen die Reader nog altijd gebruiken, deze oplossingen wel acceptabel vinden. Inmiddels spinnen andere diensten als Feedly garen bij het sluiten van de dienst.