Nieuws/Tech
1222634
Tech

Wikimedia komt met reissite

De Wikimedia-organisatie, voornamelijk bekend van de populaire open encyclopedie Wikipedia, wil met een reissite komen. De bedoeling is dat iedereen die het wil, informatie kan bijdragen over locaties, hotels en andere reisgerelateerde onderwerpen.

Momenteel zijn er al enkele sites die ongeveer hetzelfde doen, zoals WikiTravel. Opmerkelijk is dat veel van de beheerders van deze site onlangs zijn overgestapt naar Wikimedia om daar aan de nieuwe site te werken. Dat meldt althans Skift.com.

Wikimedia zelf stelt dat het plan inderdaad bestaat om een dergelijke reissite op te zetten, al moet er binnen de organisatie nog wel gestemd worden over dit voorstel. Het is dus niet honderd procent zeker dat de site van start gaat, maar Skift citeert bronnen die zeggen dat de stemming alleen nog een formaliteit is en dat in september al wordt begonnen met de bouw van de site.

Ook zouden er al deals zijn gesloten met WikiVoyage, een andere reissite in dezelfde categorie. Deze zal, als alles als gepland doorgaat, zo'n 36.000 artikelen in het Duits en Italiaans aanleveren.