Nieuws/Tech

Fitbit wil smartwatchmaker Pebble overnemen

SAN FRANCISCO - Fitbit wil smartwatchmaker Pebble overnemen. Dat schrijft de Financial Times op basis van bronnen die kennis hebben van de onderhandelingen. Fitbit, dat vooral fitnessarmbanden maakt, aast vooral op de expertise van Pebble op het gebied van smartwatches.

Pebble wist in totaal meer dan 40 miljoen dollar op te halen via crowdfundingplatform Kickstarter. Het bedrijf was een pionier op het gebied van de smartwatches en bracht in 2012 al zijn eerste slimme horloge uit, ruim twee jaar voordat Apple een vergelijkbaar product aankondigde. Hoewel er veel gebruikers zijn en ontwikkelaars vooral het open ecosysteem roemen, wist Pebble maar moeilijk door te groeien tot een grote marktspeler.

Ondanks dat Pebble veel geld wist op te halen via Kickstarter en ook nog eens een injectie van 15 miljoen aan durfkapitaal kreeg, betaalt Fitbit naar verluidt een lage prijs voor het bedrijf, dat de afgelopen maanden financieel in zwaar weer terechtkwam.

Pebble loopt achter op schema met de levering van de nieuwe Time 2. Pebble zei eerder in november met een update te komen over de levering van dat horloge. Dat is nog altijd niet gebeurd en mensen die de Time 2 via Kickstarter financieel hebben gesteund beginnen nu hun geld terug te vragen.