1315432
Tech

Samsung rondt onderzoek naar Note 7 af

SEOEL - Samsung heeft het onderzoek naar de problemen met de Galaxy Note 7 afgerond. Dat meldt de Zuid-Koreaanse krant JoongAng Ilbo.

De productie van de Note 7 werd in oktober 2016 stilgelegd nadat enkele modellen spontaan in brand vlogen of explodeerden. Samsung ging ervan uit dat de problemen werden veroorzaakt door de batterij van de phablet. Het bedrijf veranderde van leverancier maar toen bleek dat ook de batterijen van de nieuwe fabrikant vlam vatte, is het bedrijf op zoek gegaan naar de precieze oorzaak van het euvel.

Dat onderzoek is nu ogenschijnlijk afgerond en volgens bronnen maakt Samsung de resultaten half januari bekend. Volgens ingewijden bekend met het onderzoek explodeerden de phablets door een combinatie van factoren.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf wil openheid van zaken geven om de reputatie en geloofwaardigheid van het elektronicabedrijf te verbeteren, analyseert dagblad JoongAng Ilbo. Samsung is er volgens de analisten aan gehecht aan zijn klanten te laten zien dat ze alles in het werk stellen hun producten te verbeteren.