Nieuws/Tech
1319983
Tech

'Akkoord overname Yahoo door Verizon'

SUNNYVALE (AFN) - De Amerikaanse internetaanbieder Verizon heeft een voorlopig akkoord bereikt met Yahoo over overname van de internetactiviteiten van het ooit roemruchte technologiebedrijf. Verizon heeft volgens ingewijden 250 miljoen dollar van de eerder gemelde overnameprijs van 4,8 miljard dollar af weten te onderhandelen naar aanleiding van de megahacks bij Yahoo.

De overname die vorige zomer al werd aangekondigd leek in gevaar toen bekend werd dat bij een cyberaanval bij Yahoo in 2014 persoonlijke gegevens van meer dan 500 miljoen gebruikers zijn gestolen. Dat zorgde voor speculaties dat de verkoop van de internetactiviteiten van het bedrijf alsnog zou kunnen afketsen.

Volgens anonieme bronnen hebben Yahoo en Verizon afgesproken eventuele juridische gevolgen van de hacks gezamenlijk af te handelen. Een officiële aankondiging van de deal is een kwestie van enkele dagen tot een paar weken.

De koers van Yahoo schoot na bekendwording van het voorlopige akkoord omhoog tot 1,7 procent in de plus. Verizon was omstreeks 17.00 uur 0,7 procent minder waard.